Twittergebruik in Nederland

Onderstaande Infographic van @OBI4wan brengt het Nederlandse Twitter gebruik in beeld. Zo zijn er inmiddels meer dan 1.000.000 Nederlandse twitteraars, blijken er op woensdag de meeste tweets verstuurd te worden en wordt er het meest getwittert in Noord-Holland.

Op het blog van OBI4wan is te lezen: “we hebben in week 31 meer dan 15 miljoen Nederlandstalige tweets verzameld en geanalyseerd. Dit zijn allemaal tweets die in de Nederlandse taal geschreven zijn. Ze zijn dus niet afkomstig van Nederlandse accounts die in een andere taal zijn geschreven. Op basis van deze tweets hebben we bekeken door hoeveel unieke accounts deze berichten geschreven zijn. Zo zien we dat er 15.296.515 unieke tweets geschreven zijn vanuit 1.006.695 accounts

Wanneer twitteren de Nederlanders erop los
Het valt op dat we in Nederland dagelijks flink wat tweets produceren. Zo worden dagelijks meer dan 2 miljoen berichten geplaatst op de micro-blogdienst. De woensdag was in week 31 de drukste dag met 2.313.984 tweets, op de voet gevolgd door de donderdag. Op vrijdag en zaterdag twitteren we iets meer in de avond en op zondag zien we dat de stroom aan twitter berichten een uurtje later op gang komt dan op de andere dagen van de week.

Volgers, vrienden en connecties
Van de meer dan 1 miljoen onderzochte accounts zijn er 18.242 die geen volgers hebben en 18.393 die zelf niemand volgen. De massa heeft minder dan 100 vrienden en volgers (in een volgend onderzoek zullen we ons iets meer richten op de verhouding daartussen). Slechts een klein aantal mensen komt boven de 2000 vrienden en volgers uit. Het valt overigens op dat een kleine piek te zien is bij 2000 vrienden. Twitter probeert zogenaamde follow-spam te voorkomen door het maximaal aantal toe te voegen vrienden te limiteren op 2000. Pas bij een juiste verhouding tussen vrienden en volgers kun je boven deze limiet uitkomen.

Hoeveel twitteren we per week
De meeste Nederlanders schrijven niet meer dan 10 tweets per week (808.358 accounts). Meer dan 173.000 mensen twitteren tot 100 berichten en een kleine groep mensen (209) plaatst meer dan 1000 tweets per week!

Waar komen de Nederlandse twitteraars vandaan
De meeste twitteraars komen uit de provincie Noord-Holland, op de voet gevolgd door Zuid-Holland. Ook Noord-Brabant staat goed op de kaart met een aandeel van 13.8%, gevolgd door Gelderland met 11.4%. De provincie Zeeland is hekkensluiter met slechts 1.4%.

Bron: OBI4wan.nl & dutchcowboys.nl

Plaats een reactie


Ik ontvang graag CC:live Newsfeed!

Bekijk onze brochure

Versterk je retailmerkVolg Crossmarks op de voet

Socialize met Crossmarks