Kruidvat lanceert eigen geurlijn


Kruidvat brengt haar eigen parfummerk op de markt onder de naam ‘The Master Perfumer’. Volgens de drogisterijketen te danken aan het feit dat de beste parfumeurs hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van de geuren. De geurtjes zijn verkrijgbaar voor een vertrouwd lage Kruidvatprijs van 7,99 euro. Er worden in totaal 6 geuren gelanceerd, 3 voor vrouwen en 3 voor mannen.

De geuren hebben namen gekregen als ‘Amber No 53’ en ‘Green Citrus 43’. Dit, en het ontwerp van het flesje, doet me erg denken aan Chanel’s wereldberoemde parfum No 5. Kruidvat heeft de directe associatie met haar merk duidelijk willen voorkomen, het is nergens te zien dat de geur van Kruidvat afkomstig is. Een goede keuze om kannibalisatie te voorkomen. Unilever kiest hier ook vaak voor bij de introductie van nieuwe producten, bij succes voegen ze de organisatiemerknaam er dan alsnog aan toe. Daarnaast heeft Kruidvat een ‘goedkoop imago’ en probeert het met deze geur juist ‘luxe’ uit te stralen.

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van deze keuze van Kruidvat. Steeds verrassend, altijd voordelig… het gaat dit keer in ieder geval weer op!

Plaats een reactie


Ik ontvang graag CC:live Newsfeed!

Bekijk onze brochure

Versterk je retailmerkVolg Crossmarks op de voet

Socialize met Crossmarks