Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn nodig om continu van nu te zijn.

Retailstorm

Iedereen lijkt doordrongen van het feit dat de retailsector momenteel sneller verandert dan dat formules worden gebouwd. Retailers hebben vooral behoefte aan concrete oplossingen om zich snel aan te passen aan alle veranderingen in de markt. Wil je jouw reactiesnelheid vergroten en een blijvend vermogen ontwikkelen om continu van nu te zijn? Dat is wat wij Responsive Retailing noemen. De weg ernaartoe begint met de Retailstorm.

Meer weten of boeken?
  • › 7 strategische sessies
  • › 7 weken
  • › Tot 8 deelnemers

Laat je e-mailadres of
telefoonnummer achter, dan nemen wij snel contact met je op.

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op

Zeven stormsessies in zeven weken

Zeven intensieve sessies om jouw organisatie versneld aan te passen aan het retailen van vandaag. De Retailstorm is een compacte cyclus van zeven stormsessies in zeven weken. Een uitgebalanceerd programma van praktijkbezoeken, interactieve cases en inspirerende sprekers, op maat afgestemd op jouw onderneming. Hier een kort overzicht van de onderwerpen die aan bod komen.

Benchmarktour

Als eerste nemen we jou en jouw team mee op benchmarktour om een aantal retailsuccessen van nu actief te verkennen. On the spot. Na de benchmarktour heb je gezamenlijk inzicht in de meest actuele retailontwikkelingen, hernieuwde energie, inspiratie en ideeën.

Lees hier meer over de benchmarktour

Marktoriëntatie

In dit tweede deel maken we een reis door het huidige retaillandschap en zoomen we in op jouw markt en uitdagingen. De relevante ontwikkelingen op het gebied van technologie, maatschappij en consument komen uitgebreid aan bod. Hierbij leggen we continu de verbinding met jouw branche. Na deze module hebben jij en jouw team een goede oriëntatie op de context en de diverse ontwikkelingen en krachtenvelden in jouw markt.

Visie, identiteit & positionering

Binnen dit gedeelte vinden we de belangrijkste kracht van jouw organisatie en brengen die in lijn met jouw markt, vandaag en morgen. We brengen ook de concurrentie in kaart en kiezen met jou een sterke positie. Aan het eind van deze module heb je dieper inzicht in jouw eigen identiteit, een goed beeld van positioneringskeuzes en beargumenteert je jouw ideale positionering in de markt. Daarnaast deel je met elkaar een duidelijke visie op de toekomst.

Formule & focus

Nu vertalen we de merk- en marktpositionering naar alle denkbare touchpoints. We zoomen in op alle formuleonderdelen en de samenhang daartussen: jouw online omgeving, fysieke retailomgeving, assortiment, service en diensten, maar ook jouw personeel, retailtechnologie en marketingcommunicatie. Na deze stormsessies weet je waar de belangrijkste focus moet liggen en heb je een gezamenlijk beeld en begrip van hoe je consistente ervaringen voor jouw klanten realiseert.

Integratie & organisatie

In de laatste stormsessie integreren we de inzichten en keuzes uit de voorgaande bijeenkomsten. Samen bepalen we welke acties nodig zijn en wanneer. Je hebt geen tijd voor langdurige veranderprocessen, juist door de onderverdeling in kortlopende, overzichtelijke deelprojecten kan je direct aan de slag. Na deze slotsessie beschik je over een concrete roadmap waarmee inzichtelijk is welke zaken jouw onmiddellijke aandacht vragen en hoe je al op korte termijn resultaten boekt.

Na de retailstorm begint het pas

De Retailstorm sluiten we af met de oplevering van een visiedocument (roadmap) met daarin een integratie van inzichten, visie, formule en acties. Dit is niet bedoeld als eindrapportage, maar juist als een krachtig startdocument.

Bezielde begeleiding door retailspecialisten

De Retailstorm wordt begeleid door onze retailstrategen. Verder worden diverse specialisten geprogrammeerd uit de wetenschap én de retailpraktijk.

WIl je jouw reactiesnelheid vergroten en een blijvend vermogen ontwikkelen om continu van nu te zijn?

7 sessies | 7 weken | Tot 8 deelnemers
Laat je e-mailadres of telefoonnummer achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Instore Communicatie Toolbox

Onze Instore Communicatie toolbox helpt je bij het bieden van de beste ervaring voor klanten in jouw fysieke winkel.

Lees verder

Formule Boost

Direct resultaat met toepasbare ideeën voor winkelformule-innovatie met onze analyse en interactieve sessie.

Lees verder

Trendrabbit

Trendrabbit biedt de tools om je klanten beter te begrijpen, te anticiperen op trends, en je team te versterken om snel in te kunnen spelen op de meest relevante trends!

Lees verder

Retaildesign

Creëer een retailomgeving die aansluit bij de kracht van jouw merk en de behoeften van de consument.

Lees verder

Assortiment- en prijsstrategie

In twee sessies jouw assortiment- en prijsstrategie herijken en verder ontwikkelen.

Lees verder

360 graden merkbeleving

In een intensieve workshop jouw merkpositionering vertalen naar een 360 graden merkbeleving.

Lees verder

Formuleontwikkeling

Intensief ontwikkelingstraject om van jouw retailformule een succesformule te maken.

Lees verder

Merkstrategie

Jouw retailformule onderscheidend positioneren én voorkeur creëren bij jouw doelgroep.

Lees verder

Strategisch retailvisietraject

Een gefundeerde visie en strategie waarmee uw retailformule klaar is voor de toekomst.

Lees verder