Conceptstore avant la lettre

Goed verborgen in een van de meest innovatieve wijken van Milaan, vind je 10 Corso Como. Een conceptstore die al is opgericht in 1990 – toen de term ‘conceptstore’ nog niet eens bestond – maar nog altijd behoort tot een van de meest unieke plekken in de bruisende Italiaanse stad. Je wordt betoverd door de prachtige binnentuin, een complete collectie van mode, kunst, muziek, design en cultuur en culinaire gerechten.

.. | ... x bekeken

© 10 Corso Como
© 10 Corso Como
© 10 Corso Como
© 10 Corso Como
© 10 Corso Como

Goed curatorschap

10 Corso Como is gevestigd in een blok voormalige arbeidersappartementen. Op de binnenplaats was lange tijd een Renaultgarage. Galeriehouder, uitgever en zus van de hoofdredacteur van de Italiaanse Vogue, Carla Sozzani besloot in 1990 om op deze plek, ver buiten de gebruikelijke wijk van kunstgaleries, een ruimte te creëren waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. 10 Corso Como is een van de eerste winkels waar cultuur, food en commercie met elkaar werden gemixt. Zo vind je hier heerlijke lunchgerechten, fijne boeken, prachtige kleren, een kunstexpositie of je kunt er slapen in een van de drie suites aangrenzend aan de binnentuin.

In de winkel vind je grote merken naast kleine exclusieve collecties die regelmatig wisselen. 10 Corso Como heeft ook eigen collecties in samenwerking met andere merken. Zo werden de plastic schoenen van Melissa geheel in de herkenbare huisstijl van de conceptstore ontworpen. Deze huisstijl, een combinatie van zwart-wit, een likje rood en veel cirkelvormige elementen, vind je overigens in alle ruimtes terug. 10 Corso Como heeft inmiddels vestigingen in verschillende grote steden, van Shanghai tot New York. Daarnaast kun je ook terecht op hun eigen webshop.

© 10 Corso Como
© 10 Corso Como
© 10 Corso Como
© 10 Corso Como