Big Mac’s eten in een neutrale omgeving

McDonald’s experimenteert in hun oudste Russische vestiging met een gloednieuw winkeldesign. In dit design vind je geen schreeuwerig geel en rood interieur, maar juist veel beton, hout en staal. Het restaurant is zoals McDonald’s het zelf noemt een test in ‘Non-design’ en biedt een rustige omgeving in het drukke Moskou.

08.10.2020 | 336 x bekeken

© McDonald's
© McDonald's
© McDonald's
© McDonald's

Subtiele merkelementen

Daar waar 30 jaar geleden drommen mensen een restaurant binnenstapten met veel visuals en felle kleuren, moet je nu even goed kijken waar je eigenlijk terecht bent gekomen. De McDonald’s aan het Poesjkinplein is een van de beste ter wereld. Dat is misschien ook de reden waarom McDonald’s besloot dat het juist hier wel een tandje minder kon met het uitdragen van de herkenbare merkelementen. Toch zijn deze nog altijd subtiel aanwezig. Zo komt het rood terug in de stoelen en in de glazen afscheidingswanden. De trap is voorzien van het McDonald’s geel en ook de grote gele M heeft op een esthetische wijze een plek gekregen in het interieur.

© McDonald's
© McDonald's