Winkel van gerecycled afval

Ace & Tate heeft in samenwerking met de duurzame ontwerpstudio Plasticiet een tweede brillenwinkel geopend in Antwerpen. Het interieur van de kleurrijke winkel is gemaakt van gerecycled zwerfafval uit de regio. Dit afval is vervolgens geselecteerd om de gewenste kleurcombinatie te bereiken voor de terrazzopanelen. In combinatie met de neonlampen in de vorm van single-use plastics, is de winkel wederom een prachtig en kenmerkend visitekaartje voor het Nederlandse brillenmerk.

27.02.2020 | 401 x bekeken

Lokaal zwerfafval

Voor het interieur van de nieuwe winkel is ongeveer een ton zwerfafval verzameld in Antwerpen. Vervolgens werd dit afval door de Franse afvalbeheerder Suez met infrarood licht gesorteerd om de juiste kleurcombinatie te kunnen maken voor de terrazzopanelen, waarmee de toonbanken, wanden en het plafond van de winkel bekleed zijn.

Duurzaamheidsstrategie

Ace & Tate wil als jong merk het voortouw nemen in verduurzaming van de traditionele optiekbranche, waarin afval bij de productie van monturen enorm is. Het brillenmerk heeft zich als doel gesteld om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Eerder al gebruikte Ace & Tate acetaatafval om presentatiemateriaal voor in een winkel te maken en vorig jaar leverde Plasticiet al 100% gerecyclede werkbladen voor in de winkel in Zürich.

Retaildesign is slechts een onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van Ace & Tate. Zo zijn plastic tassen inmiddels vervangen door tasjes van gerecycled katoen, worden de brillendoekjes gemaakt van gerecyclede PET-flessen, zitten de brillen in een duurzamere hoes en draaien de meeste winkels op groene stroom.