Genderneutrale flagshipstore

Adidas heeft een genderneutrale flagshipstore geopend op Carnaby Street in Londen. In de winkel, ook wel ‘Home of Originals’ genoemd, zijn exclusieve Adidas Originals-producten te vinden, waaronder Spezial, Ivy Park en Yeezy, maar ook lokale producten en collecties. De collecties zijn niet verdeeld op geslacht, maar op thema of sport, zodat klanten het volledige assortiment kunnen verkennen en alleen kunnen kiezen op basis van hun smaak.  

06.11.2020 | ... x bekeken

© Retail Focus
© Retail Focus
© Retail Focus
© Retail Focus

Muziek, mode, creativiteit en duurzaamheid

In de genderneutrale winkel van het Duitse sportkledingmerk zijn naast de producten en collecties ook installaties te zien van lokale artiesten en zijn er talloze verwijzingen naar de connectie van Adidas Originals met muziek en mode. Zo is er een DJ-opstelling en een luidsprekersysteem met vintage behuizing dat kan worden gebruikt door klanten. Daarnaast is er een speciale ruimte voor de Adidas Spezial-collectie en is er een speciaal ontworpen Spezial-pooltafel waar klanten gebruik van kunnen maken.

De winkel bevat materialen van teruggewonnen houten vloeren en upcycled meubilair. Deze keuze dient als verwijzing naar de visie om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. Om de toewijding naar duurzaamheid te versterken is door middel van 3D-geprinte Stan Smith schoenen het logo van Adidas gevormd, waar levende planten in groeien.

De nieuwe flagshipstore wordt door Adidas gezien als een van de beste uitingen van het merk, dat wordt gecombineerd met creativiteit en duurzaamheid. De winkel wordt ook wel beschreven als een plek waar creatievelingen uit Londen samenkomen.

© Retail Focus
© Retail Focus
© Retail Focus
© Retail Focus