De nieuwe winkelervaring van Adidas

De nieuwe winkel van Adidas bevindt zich in Dubai en is bijna 1500m2. Als je de winkel binnenloopt voel je de samensmelting van de fysieke en digitale wereld. In de winkel wordt gebruik gemaakt van talloze digitale schermen, een digitale schoenenwand en slimme paskamers. Ook is de Adidas-app volledig geïntegreerd met de fysieke winkel. Met dit storeconcept weet Adidas een compleet nieuwe winkelervaring neer te zetten, waardoor je op een dieper niveau in aanraking komt met het merk. Het is de eerste in zijn soort in het Midden-Oosten, India en Afrika. Maar zeker niet de laatste.  

02.09.2021 | ... x bekeken

© Adidas
© Adidas

Een digitale winkelervaring in een duurzaam jasje

Via de diverse schermen blader je door de voorraad, maten en andere producten. Door de integratie van de Adidas-app met de winkel kun je producten scannen om extra informatie te krijgen. Ook kun je met de app het product in de gewenste maat aanvragen en door een medewerker naar je toe laten brengen, terwijl je rustig verder winkelt.

Ook vind je in de winkel een digitale schoenenwand. Zodra je langsloopt geeft deze slimme wand je schoenen suggesties. Ook is hier informatie beschikbaar over de ondergrond waarop de schoen het beste tot zijn recht komt, welke technologie achter het model zit en hoe vaak bijvoorbeeld met een voetbalschoen is gescoord tijdens de laatste WK.

Als je verder de winkel in loopt kom je bij de slimme paskamers terecht. De paskamers met RFID-technologie geven informatie over de producten die je aan het passen bent. Via het scherm in de spiegels van de paskamer kun je het product wat je aan het passen bent in een andere maat of kleur laten brengen. Ook kun je zien hoe de kleding bij jezelf staat in de buitenwereld.

Duurzame winkel
De winkel is LEED Gold gecertificeerd, er wordt gebruik gemaakt van gerecycled plastic, schuim en textiel. Daarmee is het de meest duurzame winkel in de regio. LEED is een wereldwijd beoordelingssysteem voor duurzame gebouwen. Deze bestaat uit vier gradaties, waarbij Gold de één na beste certificering is.

© Adidas
© Adidas
© Adidas
© Adidas