Aan de voet van de Alpen

Adidas heeft de eerste Europese flagship store geopend van Adidas Terrex. Dit is de outdoor collectie van het merk. De winkel van 370 vierkante meter bevindt zich in München, in de buurt van het Alpen gebergte. Adidas beweert dat dit de meest duurzame winkel is van het merk tot nu toe. Alle gebruikte materialen zijn op een verantwoorde wijze ingekocht, met de nadruk op natuurlijke, recyclebare, herbruikbare en lokale bronnen. In de winkel draait het om duurzaamheid, digitalisering en het bouwen van een community.  

21.12.2021 | ... x bekeken

© Adidas
© Adidas

Natuurlijke elementen

Zodra je binnen staat zie je dat overal natuurlijke materialen naar voren komen. Het gevoel van buiten overheerst en het lijkt alsof je in de natuur staat. Het interieur bestaat grotendeels uit hout, op de muren en uit het plafond groeien planten en voor het schoenenrek liggen kleine kiezelsteentjes. Aan het plafond hangt een digitaal scherm, waarop je een heldere blauwe lucht of water ziet.

In de winkel wordt op meerdere plekken informatie gegeven, waarmee je ziet hoe je plastic afval kunt verminderen. Ook wordt uitgelegd wat de afbreektijd is van afval in de natuur. De duurzame producten die worden aangeboden, zijn onder andere geproduceerd van gerecycled polyester. Deze informatie krijg je door de QR codes bij de producten te scannen. Niet alleen QR-codes, maar ook een virtuele schoenenwand zorgt dat je voorzien wordt van productinformatie. Daarnaast is er ook een interactief scherm, waarmee je verschillende wandelroutes in de buurt kunt bekijken. Op een ander scherm bestel je producten, zodat deze bij je thuis worden geleverd. Bovendien wordt groot belang gehecht aan de betrokkenheid van lokale gemeenschappen. De winkel acteert als een ontmoetingsplek. Regelmatig worden evenementen met atleten, lezingen en workshops georganiseerd, zodat de outdoor gemeenschap met elkaar in contact komt.

© Adidas
© Adidas
© Adidas
© Adidas