Technologische snufjes in de Amsterdamse flagshipstore

Adidas heeft onlangs in Amsterdam een nieuwe flagshipstore geopend. Deze winkel volgt het vernieuwde, internationale retailconcept van Adidas op, welke al te zien was in de flagshipstores in Rome en Londen en die vol zit met technologische snufjes. Een winkel vol beleving, waarbij je als klant verrast wordt door de inzet van technologie.  

16.02.2023 | ... x bekeken

© Adidas
© Adidas

Slim inzetten van technologie

In de winkel is een breed assortiment van schoenen, kleding en verschillende accessoires te vinden. Om het voor de klant gemakkelijker te maken om een keuze te maken, zijn er drie digitale schoenenwanden. Wanneer een klant een schoen van de wand pakt, verschijnt er de naam en de prijs van de schoen. Door middel van een QR-code kun je de gewenste maat selecteren, waarna de schoenen door een Adidas-medewerker gebracht worden.

Een soortgelijke technologie is ingezet bij de zogeheten ‘slimme paskamers’. Door het gebruik van RFID-chips kun je op de spiegel informatie aflezen over het item dat je in je paskamer hebt. Ook kun je via het touchscreen van deze slimme paskamer een andere maat vragen en zie je welke andere maten er nog op voorraad zijn. Op deze manier krijg je meer informatie over de producten, zonder ook maar je hokje te hoeven verlaten en een medewerker aan te spreken.

Oog voor het lokale
Een bijzondere toevoeging van de flagshipstores van Adidas is toch wel het oog voor het lokale. Dat is in de winkel in Amsterdam niet anders: de kenmerkende Nederlandse bestrating is doorgetrokken op de begane grond en het trappenhuis is geïnspireerd op de staalconstructie van bruggen in Amsterdam, in de karakteristieke grachtengroene kleur. Ook hangt er in de entree een kroonluchter gemaakt van fietswielen. Je ziet het lokale ook terug in een speciale hoek met het ruime assortiment van sportkleding en voetbaltenues van Ajax, waar Adidas trots sponsor van is. Hier is ook de Adidas x Daily Paper collectie verkrijgbaar. Deze speciale collectie is herkenbaar aan de unieke patronen van Daily Paper in de Pan-Afrikaanse kleuren en brengt een ode aan Afrika.

AdiClub Community
Op de tweede verdieping vind je de AMS Studio. In deze besloten ruimte kunnen vipklanten winkelen en worden leden van de adiClub-community ontvangen, het membership met puntensysteem. Dit is dé plek voor de shopper die wat meer persoonlijke aandacht en exclusiviteit wil.

 

© Sneakerjagers
© Sneakerjagers
© Sneakerjagers