Duurzaamste supermarkt van Europa

De vernieuwde Albert Heijn XL in Purmerend is 100% CO2-neutraal en mag zich de duurzaamste supermarkt van Europa noemen. Ook op de winkelvloer zijn een aantal noviteiten te vinden. Zo kun je zelf kruiden plukken in de kruidentuin, schaal- en schelpdieren scheppen uit een diepvriesmeubel en mag je zelf koffiebonen, theekruiden, olijfolie, snoepjes en hagelslag tappen. Ook zijn er nieuwe versconcepten toegevoegd zoals de Fish Tales Market met verse vis op ijs, een notenbranderij en een sappen- en yoghurtbar.

15.11.2016 | ... x bekeken

Albert Heijn
Albert Heijn
Albert Heijn
Albert Heijn

Inspelen op de omgeving

Buurtbewoners en klanten zijn voor de opening van de nieuwe winkel gevraagd om via een online platform mee te denken hoe Albert Heijn de winkel nog beter bij de buurt kan laten aansluiten. Hier zijn een aantal nieuwe functies uitgekomen zoals een opbergplek voor de schooltassen van scholieren van de tegenoverliggende school, een interactieve kinderspeelplek voor kinderen die samen met hun ouders de winkel bezoeken en wie een zachte fietsband heeft kan die oppompen bij het fietsenrek voor de winkel.

Duurzaam
Naast dat de winkel door een flink aantal energiebesparende maatregelen 100% CO2-neutraal is, wordt er ook energie opgewekt die de winkel en de naastgelegen Etos en Gall & Gall voorziet van elektriciteit en warmte. De winkel is volledig voorzien van ledverlichting die werkt op bewegingssensoren en het interieur bestaat voor een groot deel uit hergebruikte materialen. Voor klanten met elektrische auto’s zijn oplaadpunten die gevoed worden door de 700 zonnepanelen op het dak.

Albert Heijn
Albert Heijn