AE Studio

American Eagle’s zoektocht naar een nieuwe manier van ‘connecten’ met de klant leidde hen naar New York. Daar opende het kledingmerk de deuren van AE Studio. De studio is meer dan een winkel. Het is een platform voor samenwerkingen tussen het kledingmerk en de klant. Of het nu gaat om het customizen van een jeans in de Maker’s Shop, het draaien van de was, een drankje in de bar of een gesprek met het AE Social Media Team; AE Studio is ontworpen om dé ultieme merkervaring te creëren.

24.01.2018 | ... x bekeken

© Chris Cooper
© Chris Cooper
© Chris Cooper
© Chris Cooper
© Chris Cooper

‘Alles-in-één’

Binnen AE Studio is de uitgebreide spijkerbroekencollectie van American Eagle te bewonderen. Je kunt één van de spijkerbroeken uit deze collectie selecteren en customizen in de Maker’s Shop.

AE Studio is verder voorzien van een wasserette waar studenten gratis de was kunnen draaien. In de tussentijd kunnen ze studeren, een drankje nemen of socializen met vrienden in de bar of zitruimte waar ze een indrukwekkend uitzicht hebben op Union Square.

Eén van de meest opvallende onderdelen van AE Studio is de werkruimte van het AE Social Media Team. De werkruimte bevindt zich in het hart van de studio, waardoor direct contact tussen American Eagle en de klant mogelijk is. Vanuit deze werkruimte heeft het AE Social Media Team ook de mogelijkheid om realtime content te creëren en een ‘vinger aan de pols’ te houden.

Het design van AE Studio is afkomstig van ontwerpbureau Checkland Kindleysides dat de opdracht kreeg om een studio te creëren waar klanten langer willen verblijven.

Fotografie door Checkland Kindleysides.

© Chris Cooper
© Chris Cooper
© Chris Cooper
© Chris Cooper
© Chris Cooper