Apple Store met adembenemend uitzicht

De nieuwe Apple Store is gelegen midden in het financiële district in Abu Dhabi en het kenmerkt zich door een promenade aan het water met een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Geplaatst boven trappen van stromend water en een 72 meter lang gespiegeld folieplafond wat bij zonsondergang zorgt voor het gouden uur.

10.03.2022 | 4958 x bekeken

© Apple
© Apple

Onderscheidend door ontwerp en functie

De winkel onderscheidt zich door haar ontwerp en functie. Apple introduceert verschillende nieuwe designelementen die de omgeving weerspiegelen. Vanaf de promenade steken twee hellingen met Absolute Black granietsteen het water over die je naar de winkel leiden. Hetzelfde graniet loopt door in de winkel. Zodra je binnen staat zie je de hoge ficus bomen die zich uitstrekken tot aan het 5,75 meter hoge goudkleurige plafond, gemaakt van lokaal geproduceerde koolstofvezels. Hiermee weet de winkel de grenzen tussen binnen en buiten te vervagen en een opwindende en inspirerende winkelervaring te creëren. Naast vernieuwing in design is er ook vernieuwing in functie. De nieuwe Apple Store moet een ontmoetingsplek worden waar lokale muzikanten, artiesten, ontwikkelaars, ondernemers en onderwijzers creatieve sessies en activiteiten aanbieden.

© Apple
© Apple
© Apple
© Apple