Combinatie van food en shoppen

ARKET, het jongste zusje van het Zweedse modemerk H&M, richt zich op de dertiger die klaar is met overvolle winkels en kleding die maar één seizoen meegaat. De nieuwe winkel in Amsterdam ligt dan ook vol duurzame, kwalitatieve producten met een tijdloos karakter. Ben je klaar met winkelen? Dan kun je heerlijke seizoensgebonden gerechten eten in het café.

13.06.2018 | ... x bekeken

© ARKET
© ARKET
© ARKET
© ARKET
© ARKET

Een modearchief

Op lichtgrijze winkelmeubilair vind je de basic items in kleine hoeveelheden en keurig gerangschikt op kleur. ARKET vergelijkt haar winkels met een ‘modearchief’ waar je klassieke en tijdloze producten vindt die je niet kunt missen in je garderobe. Maar dan wel met kleine aanpassingen per modeseizoen. De collectie bevat ook veel gerecyclede en biologische items. De minimalistische, ruime winkel biedt daarnaast interieuraccessoires en essentials van merken als Adidas en Nike.

De term ‘archief’ verwijst ook naar het voorraadsysteem dat speciaal voor ARKET is ontwikkeld. Zo heeft elk product een eigen 9-cijferige code die staat voor de afdeling, categorie, het ontwerp en materiaal van het item. Met deze code kun je je favoriete producten heel gemakkelijk online terugvinden.