Milieuvriendelijke keuzes

Asda heeft een nieuwe winkel geopend in Middleton waarbij het verminderen van plastic centraal staat. De supermarkt doet daarnaast de belofte dat klanten niet meer zullen betalen voor groenere opties. De winkel is ontworpen om de consument te helpen verminderen, hergebruiken en recyclen. Asda zal de winkel daarnaast gebruiken om nieuwe elementen te testen en te leren welke elementen de klanten het meeste aanspreken.  

03.03.2021 | ... x bekeken

© Asda
© Asda

Duurzame elementen

Greener at Asda Price
Asda wil klanten aanmoedigen om duurzaam te winkelen en lanceerde daarom de ‘Greener at Asda Price’; een nationale prijsbelofte dat losse en onverpakte producten niet meer kosten dan de verpakte varianten. Zo kunnen klanten hun lege verpakkingen navullen bij verschillende navulstations; van ontbijtgranen tot shampoo en van wasmiddel tot likeur. Daarnaast is er rekening gehouden met vermindering van verpakkingen, de versproducten worden dan ook onverpakt verkocht. Ook alle bloemen en planten gaan onverpakt of in een papieren verpakking over de toonbank.

Recycle hub
Om consumenten nog beter te helpen bij het maken van duurzame keuzes biedt Asda de consument een aantal diensten. Zo zijn er recyclingfaciliteiten voor items die moeilijk te recyclen zijn, zoals plastic speelgoed en verpakkingen van cosmetica. Ook blikjes en glazen drinkflessen kunnen bij een automaat worden gerecycled.

Duurzame kleding
Voor de kledinglijnen die Asda biedt is tevens rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is de kleding gemaakt van gerecycled polyester. Daarnaast werkt Asda samen met goede doelen en is er een samenwerking met Pre-Loved; een vintage groothandel die op maat gemaakte vintage kleding verkoopt.

Doelen voor de toekomst
Asda laat met deze winkel zien dat duurzaam winkelen betaalbaar en toegankelijk kan zijn. De supermarkt streeft er  naar om tegen 2040 geen CO2-uitstoot meer te generen en afval met 50% te verminderen.

© Asda
© Asda
© Asda