House of Atelier Munro

Het merk voor mannenmode Atelier Munro heeft House of Atelier Munro geopend in Amsterdam-Zuid. Het merk wil dat de flagship store meer is dan slechts een winkel. Je moet het ervaren als een thuisbasis voor alles waar Atelier Munro mee wordt geassocieerd. Je kunt er inspiratie op doen, leren over kleermaker tradities en je persoonlijke stijl verkennen.  

26.11.2021 | ... x bekeken

© Atelier Munro
© Atelier Munro

Winkel, koffiebar en bibliotheek in één

In House of Atelier Munro wordt een winkel en showroom gecombineerd. Hiermee wil het merk de kleding van de moderne man weer persoonlijk maken. Om het gevoel van een thuisbasis te vergroten zijn in de winkel ook een koffiebar en bibliotheek aanwezig. De boeken uit de bibliotheek gaan, zoals Atelier Munro stelt over: uitzonderlijke en inspirerende mannen die hun leven met karakter leven of hebben geleefd. Als je verder door de winkel loopt zie je een aparte stoffenkamer. Hier kun je de stoffen uitzoeken die je wenst voor je kleding. Daarnaast is er ook een afdeling gericht op ceremoniële en huwelijkskleding.

In de materiaalkeuze van de flagship store is duurzaamheid leidend geweest. Er is gebruik gemaakt van lokale en milieuvriendelijke materialen, waaronder linnen, gerecycled hout en Belgisch hardsteen. In de winkel zijn veel lichte materialen gebruikt, zodat een open sfeer wordt gecreëerd om met elkaar in contact te komen.

 

 

© Atelier Munro
© Atelier Munro
© Atelier Munro
© Atelier Munro
© Atelier Munro
© Atelier Munro