Een volledig duurzame winkel

Benetton heeft een nieuwe boetiek geopend in Florence waarbij gebruik is gemaakt van duurzame materialen en geavanceerde energiebesparende technologieën. Met deze winkel wil Benetton laten zien dat er een nieuwe tijdperk inluidt voor het bedrijf. De winkel is geopend in Florence vanwege de symbolische waarde van de stad, aangezien Florence de stad van de Renaissance is.  

15.03.2021 | ... x bekeken

© Benetton
© Benetton
© Benetton
© Benetton

Bewuste materiaalkeuze

Materialen
In de winkel van 160 vierkante meter is volop gebruik gemaakt van natuurlijke, gerecyclede materialen. Zo is de vloer gemaakt van grind uit de Piave-rivier en van afvalhout van beukenbomen die door de Vaia storm in 2018 zijn verwoest. Voor de muren is gebruik gemaakt van minerale verf, die antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft die vervuilende stoffen in het milieu kunnen verminderen.

Voor het interieur zijn materialen gebruikt waarin restafval uit de textielindustrie is verwerkt. Zo zijn gebruikte knopen vermengd met hydrohars om er displaystandaarden van te maken. Daarnaast is gerecycled wol gebruikt voor de gordijnen van de kleedkamers. De planken en paspoppen zijn gemaakt van het materiaal ‘rossino’, dat is gemaakt van gemengde textielvezels.

Energie
De boetiek in Florence gebruikt 20% minder energie dan een standaard winkel. Door een systeem op basis van kleine sensoren, kunstmatige intelligentie en data-analyse wordt de energie efficiënt geregeld en past de temperatuur in de winkel zich automatisch aan op basis van het aantal klanten in de winkel.

Toekomst
Dat Benetton een duurzame winkel opent is niet geheel onverwacht. Zo heeft het merk al verschillende certificeringen rondom duurzame productie en duurzaam textiel. Benetton heeft zich dan ook als als doel gesteld dat alle collecties in 2025 voor 100% uit duurzaam katoen bestaan.

© Benetton
© Benetton
© Benetton
© Benetton
© Benetton
© Benetton