Geliefde wijnhandelaar

Berry Bros. & Rudd is dé Britse wijnhandelaar voor wijnliefhebbers. Al meer dan driehonderd jaar zit de wijnhandelaar gevestigd in St James’s Street waar ze de harten van klanten veroveren met de lekkerste wijnen, een indrukwekkend interieur en uitzonderlijke service. Je kunt deelnemen aan wijncursussen, wijnproeverijen en op maat gemaakte evenementen in de prachtige historische kelders. Verder beschikt Berry Bros. & Rudd over een online wijnhandelsplatform en eigen wijnclub.

22.02.2018 | ... x bekeken

Sterke positionering

Zodra je Berry Bros. & Rudd binnenstapt, reis je als het ware terug in de tijd. Sinds de oprichting in 1698 zijn namelijk weinig veranderingen aangebracht in het interieur. Eén van de meest opvallende elementen is het plafond dat is bedekt met eeuwenoude planken van Franse wijnvaten.

Wijnen onder eigen label
Naast wijnen uit landen als Italië, Spanje en Australië worden in de wijnhandel ook wijnen onder het eigen label Own Selection verkocht, waarvan de meest zeldzame flessen in het ‘wijnreservaat’ liggen opgeslagen. Enkele wijnen kun je zelfs proeven via een state-of-the-art serveersysteem.

Uniek handelsplatform
Berry Bros. & Rudd weet zich ook online te positioneren als dé wijnspecialist. Zo heeft de wijnhandelaar een online webshop én online wijnhandelsplatform genaamd BBX (Berry Bros. & Rudd’s Broking Exchange). Een uniek handelsplatform waar je flessen kunt verkopen en toegang krijgt tot exclusieve flessen die nergens anders ter wereld te koop zijn.

The Wine Club
Ben je lid van The Wine Club van Berry Bros. & Rudd, dan heb je altijd een voorraad van uitstekende flessen bij de hand. Elke twee maanden ontvang je een koffer met twaalf flessen waarbij advies wordt gegeven over onder meer het opslaan van de wijnen en welk gerecht het beste matcht met de wijn. Berry Bros. & Rudd wil dat je niet alleen weet wat je lekker vindt, maar ook begrijpt waarom je het lekker vindt.

Berry Bros. & Rudd is de oudste wijnhandelaar van het Verenigd Koninkrijk en in het bezit van twee Royal Warrants. Dit houdt in dat de wijnhandelaar dé hofleverancier is voor wijnen en sterke dranken van de Britse koninklijke familie.

Fotografie door Berry Bros. & Rudd en Mowat & Company.