Historie die gaat leven

Mensen met een passie voor vergeten items van vergeten plekken die rijk zijn aan historie kunnen bij Blom & Blom hun hart ophalen. In deze Amsterdamse winkel vind je enkel unieke items die ooit onderdeel waren van een industrieel pand, maar zijn achtergelaten door eerdere eigenaren. Volgens Kamiel en Martijn, oprichters van Blom & Blom, verdienen deze items een nieuw leven, en zij maken dit dan ook mogelijk.

22.07.2015 | ... x bekeken

Passie wordt werk

De broers Kamiel en Martijn, waarvan de passie voor industriële items afstraalt, hebben een werkomgeving ingericht waar ze van hun passie hun werk hebben gemaakt. Zo verzamelen, herstellen en herontwerpen ze industriële voorwerpen uit onder andere die voormalige DDR (Oost-Duitsland).

Buiten het houden van een Amsterdamse winkel zijn de broers ook eigenaar van werkplaatsen in Amsterdam en Berlijn. In deze werkplaatsen herstellen en moderniseren ze industriële voorwerpen zonder dat het historische karakter verloren gaat. Om de nieuwe eigenaar van de authenticiteit te verzekeren wordt er bij aankoop een ‘paspoort’ bijgevoegd. Hierin staat de herkomst en de historie van het desbetreffende item beschreven. De werkwijze van Blom & Blom heeft inmiddels veel artefactliefhebbers kunnen overtuigen, het bedrijf kent geen grenzen meer. Zo is de gehele collectie inmiddels wereldwijd via de Blom & Blom webshop te verkrijgen.