CHANEL

Het kristallen huis van de P.C. Hooftstraat

De volledig transparante gevel van de high end flagshipstore op de P.C. Hooftstraat is gemaakt van glazen bakstenen, glazen kozijnen, glazen deurklinken, glazen architraven en transparante lijm. De komende anderhalf jaar vind je hier de tijdelijke CHANEL store, totdat het pand van CHANEL een paar deuren verderop verbouwd is.

10.05.2016 | 2621 x bekeken

Innovatieve glasconstructie

Het bijzondere pand met 620 m2 winkelruimte en 220 m2 woonruimte is een ontwerp van MVRDV in opdracht van investeerder Warenar. Het pand verenigt de ambitie van Amsterdam om grote onderscheidende flagshipstores met internationale uitstraling te hebben die geen afbreuk doen aan de historische uitstraling.

De gemeente Amsterdam was direct enthousiast over het bouwplan, maar stelde als regel dat 20 procent van de gevel (aan de bovenkant) van baksteen moest blijven. Hiervoor werd een innovatieve glasconstructie bedacht waarbij de glazen stenen en bakstenen op elkaar zijn gelijmd. Alle glascomponenten zijn volledig recyclebaar.