Beauty-lab

Slimme wetenschappers. Dat is wat je verwacht zodra je het nieuwe winkelconcept van Clinique binnenstapt. En dat is ook precies wat het cosmeticamerk wilde uitstralen. Het merk staat namelijk voor effectieve en wetenschappelijke huidverzorging. Niet meer dan logisch dus om klanten het geovel te geven een laboratorium binnen te stappen. Het concept is ook online door vertaald met een beauty-lab waar je virtueel doorheen kunt lopen.

21.05.2021 | ... x bekeken

© Clinique
© Clinique
© Clinique

Slimme gezichtsscanners

Zowel in de fysieke winkels als online vind je een slimme gezichtsscanner die je huid analyseert en vervolgens producten adviseert. Ook wordt er veel gebruikgemaakt van storytelling, denk aan informatie over ingrediënten, de optimale huidverzorging of technieken die Clinique gebruikt. Hiermee richt Clinique zich echt op de nieuwe generatie klanten die zich vaak al goed verdiept hebben in huid- en beautyverzorging én graag precies willen weten hoe producten werken.

De fysieke winkel is een perfecte aanvulling op de omnichannel klantreis. Met medewerkers die uitgebreid advies kunnen geven en een Discovery Table met spiegels waar klanten producten rustig kunnen uitproberen.

Het nieuwe fysieke winkelconcept was in eerste instantie ontwikkeld voor de Chinese markt, maar wordt nu ook uitgerold over de rest van de wereld.

© Clinique
© Clinique
© Clinique