Duurzame kleding

Conceito ê is een retailer gespecialiseerd in duurzaam geproduceerde kleding en accessoires in Brazilië. Voorheen was Conceito ê alleen online te vinden, maar na het succes van hun pop-up store is er een permanente winkel geopend in Sao Paolo. In de winkel zijn levende planten terug te vinden en is er gebruik gemaakt van hergebruikte materialen.

24.07.2019 | ... x bekeken

Ontbossing van het Amazonegebied

Conceito ė heeft in samenwerking met ontwerpbureau Pistache Ganache een duurzaam interieur gecreëerd. Het idee achter het ontwerp is dat de natuur uiteindelijk de ruimte over neemt, waardoor er levende en groeiende planten door de winkel heen zijn geplaatst. De planten worden door een biologisch systeem, dat gemaakt is van karton, in leven gehouden. Daarnaast zijn er ook hergebruikte tegels verwerkt in de muren en vloeren.

Het ontwerp is ook een tegenreactie op de snelle ontbossing van het Amazonegebied. Volgens onderzoekers is de ontbossing van het Amazonegebied met meer dan 88 procent gestegen vergeleken met vorig jaar. Volgens milieuactivisten is het snelle verval van het regenwoud een direct gevolg van het beleid van de nieuwe rechtse president. De winkel krijgt hierdoor een maatschappelijk statement dat goed aansluit bij het gedachtegoed van het merk.