Een historisch gebouw

Cover Story heeft zijn eerste winkel geopend. Deze kleine en minimalistische verfwinkel is gevestigd in Helsinki. Onderscheidend aan deze winkel is dat de verf niet wordt verkocht in een grote bouwmarkt aan de rand van de stad, maar in een historisch gebouw uit 1905 in het centrum van Helsinki. Ten opzichte van traditionele verfwinkels, creëert Cover Story een inspirerende manier om verf te kopen.  

28.10.2021 | ... x bekeken

© Cover Story
© Cover Story

Het effect van licht op verf

Centraal in de winkel staat een tafel met geverfde blokken. Aan de hand van deze blokken zie je hoe je de verschillende kleuren kunt combineren. Ook ervaar je wat het effect is van licht op de verf. Je ziet de verschillende tinten van de kleur, omdat het licht anders valt. Als je verder kijkt zie je kleurstalen op de wand hangen. Onder de kleurstalen zijn verhalende fragmenten afgedrukt, om bij elke kleur een bepaalde emotie bij je op te roepen.

De winkel wordt door vintage deuren met afgebladderde verf verdeeld in twee ruimtes. Dit zijn de oorspronkelijke deuren van het gebouw, op deze manier wil het merk dat je de geschiedenis van het gebouw ervaart. Hierdoor ontstaat ook een sfeer in de winkel, die je doet denken aan een renovatieproces waar je verf voor nodig hebt. Eenmaal door de deuren heen gelopen kom je in de ruimte waar alle verfblikken op elkaar staan gestapeld. Cover Story maakt alleen gebruik van metaal en hout in de gereedschappen en verpakkingen. Het interieur weerspiegelt dit met materialen die bestaan uit staal, hout, beton en verf. Hierdoor heerst een rustige sfeer in de winkel.

© Cover Story
© Cover Story
© Cover Story
© Cover Story