Charme van Rome

De nieuwe boetiek van Dolce & Gabbana, gevestigd in een 16e-eeuws paleis aan het beroemde Romeinse plein Piazza di Spagna in Rome, is geïnspireerd op de barokke stijl van de stad. De ontwerpers hebben de charme van de stad tot leven gebracht met moderne materialen en technieken met als resultaat: een explosie van verschillende soorten marmer en een digitaal schilderwerk met vliegende engeltjes en geïrriteerde Griekse goden.

23.07.2019 | ... x bekeken

© Dolce & Gabanna
© Dolce & Gabanna
© Dolce & Gabanna
© Dolce & Gabanna
© Dolce & Gabanna

Digitaal schilderwerk

De boetiek van het luxemerk is ontworpen door architectenbureau Carbondale en bestaat uit twee verdiepingen. Het digitaal schilderwerk is te zien aan het plafond op de eerste verdieping. De beelden die daarvoor zijn gebruikt zijn digitaal gescand van een origineel schilderwerk uit de 18de eeuw. Het digitale schilderwerk wordt geprojecteerd op het LED-plafond en via de ingebouwde beeldschermen in de muur. Om de charme van de stad verder door te trekken is er gebruik gemaakt van maar liefst vijftien verschillende soorten marmer voor de vloeren en muren, waardoor de hele ruimte glanst en blinkt.

Langs de gehele bovenste omtrek van de muren van de begane grond zijn Latijnse woorden door gebruik van goud mozaïek verwerkt. De woorden komen uit gedichten en brieven van beroemde schrijvers als een eerbetoon aan de grote denkers van Rome. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van accessoires zoals kroonluchters en fluwelen banken om het paradijselijk gevoel van Rome optimaal te kunnen ervaren in de boetiek.

© Dolce & Gabanna
© Dolce & Gabanna
© Dolce & Gabanna
© Dolce & Gabanna
© Dolce & Gabanna