Ondergrondse boekwinkel als architectonisch hoogstandje

De Fang Suo commune is geen traditionele boekenwinkel. Zo heeft de architect Chu Chih-Kang van de ondergrondse boekwinkel een moderne bewaarplaats gemaakt van soetra's, het heilige geschrift van het boeddhisme. Daarbij heeft een holistische aanpak ervoor gezorgd dat de boekwinkel kan blijven bestaan in het digitale tijdperk.

26.05.2015 | ... x bekeken

Fang Suo
Fang Suo
Fang Suo
Fang Suo

Boekwinkel die inspeelt op beleving

De Fang Suo commune in Chengdu telt twee ondergrondse verdiepingen. De enige mogelijkheid om de ondergrondse boekwinkel te betreden is via een roltrap. Tevens is de ingang een echte blikvanger, een sculptuur in de vorm van een meteoriet laat het namelijk lijken op een mysterieuze poort.

De vierduizend vierkante meter tellende boekwinkel bestaat uit twee verdiepingen met aan beide lange zijden schappen met boeken die zich uitstrekken over 100 meter. Echte boekliefhebbers kunnen dan ook hun ogen uitkijken, maar dat is niet het enige. Zo wordt in de open ruimte handwerk uit alle hoeken van de wereld getoond. De sfeer in de boekwinkel wordt onder andere gecreëerd door de koffiebar en het artisanaal. Daarbij maken de bloemen en bloempotten het geheel meer dan kleurrijk.

Fang Suo
Fang Suo
Fang Suo
Fang Suo
Fang Suo