Foodpretpark van 100.00 m2

We kennen Eataly als Italiaanse foodwarenhuizen waar al je zintuigen worden geprikkeld. Eataly is al jaren een inspiratiebron voor (food)retailconcepten wereldwijd om de manier waarop retail gecombineerd wordt met horeca, entertainment en educatie. Oprichter Oscar Farinetti heeft educatie over de voedselketen hoog in het vaandel staan en om dit verhaal nog beter te kunnen vertellen, is in november 2017 FICO Eataly World geopend in Bologna. Een foodpretpark van 100.000 m2.

02.01.2018 | ... x bekeken

© Eataly
© Eataly
© Eataly
© Eataly
© Eataly

Trots op Italië

FICO Eataly World vertelt vol trots het verhaal van alle producten die het Italiaanse platteland voortbrengt, en hoe die producten op ambachtelijke wijze en volgens lokale tradities worden verwerkt tot de lekkerste kazen, vleeswaren, wijnen, olijfolie enzovoort.

Retail playground
FICO Eataly World is hét voorbeeld van een retail playground, waarbij duidelijk meerdere functies zijn toegevoegd aan de fysieke retailomgeving om de verblijfsduur te verlengen. Op 100.000 m2 (15 voetbalvelden bij elkaar!) vind je meer dan 45 restaurants, een overdekte markt, klaslokalen, theaters, een congrescentrum en een theater, sportvelden, een speeltuin, midgetgolfbaan en 6 indrukwekkende multimediale werelden waar je op interactieve manier leert over alle schakels voedselketen. Je ziet de biodiversiteit van Italië in levende lijve; dieren lopen door de wei en wijnranken groeien op de akkers. In minifabriekjes zie je o.a. hoe parmezaanse kaas gemaakt wordt en mooier nog, je kunt deelnemen aan diverse workshops waarbij je zelf meehelpt om deze traditionele producten te maken.

Absoluut de moeite waard om een retourtje Bologna te boeken en deze retail playground zelf te ervaren!

© Eataly
© Eataly
© Eataly
© Eataly
© Eataly
© Eataly
© Eataly
© Eataly
© Eataly