Recontextualiseren

Freitag heeft haar eerste Italiaanse brandstore geopend in de upcoming shopping zone Porta Nuova in Milaan. Het Zwitserse lifestylemerk is vooral bekend om de functionele tassen van gerecycled vrachtwagenzeil. De oprichters noemen dit ‘recontextualiseren’. In de industriële winkel van 150 m2 vind je 1.500 verschillende producten. Naast de uitgebreide collectie tassen, portemonnees en accessoires vind je er ook de innovatieve F-ABRIC dames- en herenkledingcollectie van biologisch afbreekbaar textiel.

06.04.2017 | ... x bekeken

© Claudia Zalla
© Claudia Zalla
© Claudia Zalla
© Claudia Zalla
© Claudia Zalla

Circulaire economie

De oprichters Markus en Daniel Freitag focussen zich al ruim twintig jaar op de circulaire economie met het recontextualiseren van afgedankte materialen tot nieuwe functionele producten. Voor elk product wordt een ander stuk zeil gebruikt, waardoor alle producten een andere kleur en patroon hebben. Je hebt dus altijd een unieke FREITAG.

Strakke look
De winkel is gevestigd in een 19e eeuws industrieel gebouw met bakstenen muren, gewelfde plafonds en stenen pilaren. De ruimte is helemaal gestript, maar veel van de oorspronkelijke architectonische details zijn zorgvuldig bewaard gebleven en gecombineerd met moderne elementen om een typische strakke Freitag look te creëren.

FREITAG heeft momenteel 17 brandstores en daarnaast worden hun gerecyclede producten in winkels verkocht die zorgvuldig door FREITAG geselecteerd zijn. Natuurlijk kun je de collectie ook online kopen.

© Claudia Zalla
© Claudia Zalla
© Claudia Zalla
© Claudia Zalla