Herenmodezaak met Reebokmuseum

Garbstore, een innovatief Brits herenmodemerk, verkoopt al bijna tien jaar labels die niet overal in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zijn. Voor zijn 10e verjaardag opende het modemerk deze maand Garbstore.ten. De zaak in het hart van Londen’s Seven Dial biedt iets exclusiefs en unieks aan de loyal customers en fresh faces, namelijk een Reebokmuseum. Je krijgt tien schoenen te zien die een bijzonder moment markeren in de ontwikkeling van Reebok. Garbstore wil hiermee het verhaal achter de Reeboks overbrengen.

20.09.2017 | ... x bekeken

© Garbstore
© Garbstore
© Garbstore
© Garbstore
© Garbstore

Mainstream area

Garbstore’s eerste herenzaak ligt in het welbekende Notting Hill. Fans van het modemerk die niet uit West-Londen komen, vragen al jaren om een centrale bestemming. Vandaar dat Garbstore zich ook in Seven Dials heeft gevestigd. Seven Dials is dé mainstream area voor mannenmode, en daarom de perfecte locatie voor het modemerk.

Storytelling
Vergeleken met de zaak in Notting Hill heeft Garbstore.ten dezelfde Japanse ‘school turned lifestyle’-vibe. Er is echter één verschil. De benedenverdieping van Garbstore.ten is namelijk voor de ene helft een winkel, voor de andere helft een Reebokmuseum. Waarom Reebok? Ian Paley, oprichter van Garbstore, heeft toegang tot het archief van het schoenenmerk waar hij het verhaal achter de schoenen ontdekte. Paley zag een kans in het krachtige marketinginstrument ‘storytelling’. Het verhaal moest met de wereld gedeeld worden. Voor Garbstore selecteerde Reebok dan ook tien schoenen – inclusief één paar waarop een marathon is gelopen – die betekenisvol waren voor de ontwikkeling van het schoenenmerk.

Onder de naam ‘Reebok Archive Project –The Next Step’ laat Garbstore het hele jaar door tentoonstellingen zien waar je de zeldzame Reeboks kunt bewonderen.

Fotografie door Garbstore.

© Garbstore
© Garbstore
© Garbstore
© Garbstore
© Garbstore