Tweede flagshipstore in korte tijd

Gestalten Pavilion is de tweede concept store & café van uitgeverij Gestalten. De locatie van de nieuwste must see, het dakterras van het iconische Bikini Haus in Berlijn, wordt gezien als de plek om Gestaltens wereld van het moderne en innovatieve design te ervaren. Het bijzondere aan Gestalten is dat het van oorsprong geen retailer is. Toch heeft de uitgever, Robert Kanten samen met zijn vrouw, architect Lena Kanten, Gestalten weten uit te bouwen tot het 'merk' dat het nu is.

04.12.2015 | ... x bekeken

Gestalten Pavilion
Gestalten Pavilion
Gestalten Pavilion
Gestalten Pavilion

Wereld van Gestalten op één plek

Meerdere functies als het combineren van een café en winkel zijn niet nieuw in de retail. Maar het zorgvuldig samengestelde assortiment maakt het dat je het concept zeker een keer gezien moet hebben. De exclusieve artikelen en producten welke nieuwsgierigheid prikkelen komen van designers en artiesten die door de jaren heen in publicaties van Gestalten gepromoot zijn. Wat voor de fan-base voorheen alleen inspiratie was krijgt nu voor de tweede keer een (tijdelijke) vaste vorm.

Ook het interieur van Gestalten Pavilion is er niet één om te vergeten. Het café en de winkel zijn als twee aparte ruimten ingericht. Toch smelten de ruimtes door gebruik van op elkaar afgestemde materialen en kleuren samen. Het interieur van het café is te omschrijven als robuust door de massieve eiken tafels en zware lederen stoelen. Dit geeft het café een knusse sfeer. In de winkel daarentegen is gekozen voor hardhoutenvloeren en kale betonnen muren. Ofwel een directe tegenhanger van het café. Dit is nou precies wat Gestalten Pavilion spannend en bezienswaardig maakt!

Gestalten Pavilion
Gestalten Pavilion
Gestalten Pavilion
Gestalten Pavilion
Gestalten Pavilion