Real life merk- en productbeleving

Glossier is opgericht in 2014 als online beautybrand, maar heeft sindsdien een aantal winkels en pop-ups geopend om klanten ook een real life merk- en productbeleving te bieden. De nieuwste pop-up store in Seattle is een indrukwekkend staaltje visual design; beautyproducten staan tussen glooiende mosheuvels die bedekt zijn met prachtige bloemen uit de omgeving van Seattle.

24.06.2019 | ... x bekeken

Interieur aangepast aan omgeving

Glossier staat erom bekend dat het interieur van haar fysieke retailomgevingen aansluit bij de natuurlijke omgeving van de stad. Zo vind je bij Seattle de vulkaan Mount Rainier die begroeid is met mos, Mexicaans verengras en bloeiende struiken. Deze lokale planten vind je terug in de prachtige pop-up store. Om de levende planten goed te kunnen onderhouden is een speciaal onderhoudssysteem ontwikkeld.

Alle producten van het beautymerk, van make-up tot lotions en serums, zijn in de pop-up store beschikbaar om te testen en te kopen. Doordat de beautyproducten op witte displays zijn geplaatst, vallen ze extra goed op tussen al het groen. Ook kun je er een limited edition waterfles kopen, waarvan een deel van de verkoop naar een lokale daklozenopvang gaat. Dit gebaar sluit mooi aan bij de lokale adaptie die het merk toepast om de verbinding aan te gaan met de lokale gemeenschap.