Meer dan een winkel

Google heeft zijn eerste fysieke winkel geopend onder het kantoor in New York. In de winkel zijn voornamelijk de hardware producten van Google te koop, zoals de Pixel-telefoons, smart home gadgets van Nest en Fitbits. Er is ook een selectie producten van andere merken te koop en verschillende Google merchandise producten. Desondanks is de winkel veel meer dan alleen een plek waar producten worden verkocht; de Google Store heeft meer weg van een interactief museum.

15.07.2021 | ... x bekeken

© Google
© Google
© Google
© Google

Interactieve elementen

Door de hoge ramen zie je van buiten al de ‘discovery boxes’, die ieder hun eigen thema hebben. De discovery boxes zijn bedoeld om passanten aan te spreken en te triggeren om de winkel in te gaan. Eenmaal binnen kunnen klanten naast de discovery boxes nog veel meer ontdekken. Zo zijn er kamers ingericht waar klanten de thuisproducten van Google kunnen uitproberen. Ook is er een glazen installatie met interactieve schermen waar klanten de technologie en software van Google kunnen ervaren, waaronder Google Translate. Bij de ruimte met een grote ‘G’ op de muur is plek gemaakt voor workshops en evenementen.

Wat klanten niet in de winkel zullen vinden is een kassa. Elke medewerker heeft een handheld-apparaat om klanten te helpen.

© Google
© Google
© Google
© Google
© Google
© Google
© Google
© Google
© Google