Limburgse denimrevolutie

De tweelingbroers Marcel en Roger Grivec zijn geboren en getogen met jeans. Jarenlang runden zij het zeer gerespecteerde Jeanspaleis in Chevremont. Maar de mannen waren het winkeltje spelen zat en het was tijd voor een atelier waar ze de hele dag kunnen werken aan hun eigen jeansmerk: Grivec Bros. En het zijn niet zomaar spijkerbroeken, we hebben het hier over dry denim. Jeans die uit principe niet gewassen worden. Kunstwerken noemen de broers de broeken zelf.

27.12.2016 | ... x bekeken

© Grivec Bros
© Grivec Bros
© Grivec Bros
© Grivec Bros

In denim we trust

De Grivec brothers namen in 1989 op 18-jarige leeftijd de jeanswinkel in Chevremont (Kerkrade) van hun ouders over. Met de verkoop van een product dat alleen maar mooier en beter wordt door de jaren en door de slijtage, was het voor de mannen een logische stap om ook deskundige reparatieservice aan te gaan bieden. En dit was de eerste stap in het denkproces om een eigen dry denim te ontwikkelen.

Ambacht laten zien
Marcel en Roger hebben de tijdloze broeken zelf ontworpen, maar ze worden uiteindelijk gemaakt in een klein naaiatelier in Portugal, van de beste Japanse stof met de ultieme Amerikaanse knopen en stiksels tot op de millimeter uitgetekend. In hun atelier in Chevremont voeren ze reparaties uit op prachtige repareermachines en hiermee laten ze de ambacht goed zien. Voorlopig kun je de broeken alleen in hun eigen winkel en webshop kopen, maar de droom van de Grivec Bros is om hun dry denim in speciaalzaken over de hele wereld te verkopen.

© Grivec Bros
© Grivec Bros
© Grivec Bros
© Grivec Bros
© Grivec Bros