Drankjes bereid door een robot

Happy Lemon heeft in Shanghai een vestiging geopend die deels wordt bemand door een robot. De Taiwanese drankenketen heeft voor dit concept samengewerkt met Alibaba Group. In de smart store bestel je je drankjes door een QR-code te scannen met je smartphone. Vervolgens bereidt een imposante robotarm je favoriete drankje. Wanneer deze klaar is, ontvang je een berichtje en haal je hem op in een van de drie kluisjes die je opent via de app.

21.07.2020 | ... x bekeken

© China Plus
© China Plus
© China Plus
© China Plus

40 variaties

De robotarm is prima in staat jouw favoriete drankje te mixen. De robot kan acht soorten dranken maken met wel 40 variaties, zoals verschillende hoeveelheden ijs en suiker. Mocht je nu liever je bestelling doen bij een medewerker? Dat kan ook, het concept heeft namelijk ook een bemande balie.

Stappen richting ‘New Retail’
Happy Lemon en Alibaba zetten met dit concept stappen richting een nieuwe vorm van retail waarbij technologie een belangrijk onderdeel van is. De geavanceerde technologieën zoals de QR-codes, intelligente pick-up locker en de robotarm zijn allemaal elementen die onderdeel uitmaken van het Smart-Store-programma van Alibaba Group. Ook de data die verzameld wordt, is een belangrijke pijler. Happy Lemon is van plan de robotarm uit te rollen naar alle winkels in China.

Fotografie door China Plus