Sociaal ondernemerschap

Happy Tosti is een sociaal lunchrestaurant waar Happy Heroes met een arbeidsbeperking de lekkerste tosti’s serveren. Alles in het restaurant straalt vrolijkheid uit: de frisse kleuren, de schommels, het stralende personeel en uiteraard de lekkere menukaart. Happy Tosti maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische, gezonde producten van hoge kwaliteit. Sinds de oprichting in 2015 heeft Happy Tosti al bijna 130.000 tosti’s geserveerd. Naast tosti’s kun je er ook genieten van yoghurts, soepen, salades, verse sappen en huisgemaakte limonades.

14.11.2017 | ... x bekeken

© Happy Tosti
© Happy Tosti
© Happy Tosti
© Happy Tosti
© Happy Tosti

The best social sandwich

Toen de vrienden Sam Holtus en Jasper Kool in 2015 slaagden voor de Hogere Hotelschool in Den Haag, wilden ze een sociaal lunchrestaurant openen en bewijzen dat je op een sociale manier geld kunt verdienen in een horecazaak. Onder de naam Tosti van Josti werd deze droom werkelijkheid aan Korte Poten in Den Haag. Een jaar later was het vanwege uitbreiding al tijd voor een professionaliseringsslag waarbij o.a. de naam werd gewijzigd in Happy Tosti, wat goed past bij de sfeer in het restaurant. Ook veel expats en andere internationale bezoekers weten Happy Tosti inmiddels te vinden voor ‘the best social sandwich’.

Happy Heroes
Bij Happy Tosti werken mensen met een arbeidsbeperking in de breedste zin van het woord. En iedereen verdient een salaris, want de mannen van Happy Tosti vinden dat als iemand waarde toevoegt aan je product, je hem of haar daar ook gewoon voor moet belonen. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van zorggerelateerde subsidies. Overigens zijn de kunstwerken aan de muur van de restaurants ook gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking (en de kunstwerken zijn te koop).

Beste Start-Up
In september 2017 won Happy Tosti de ‘ABN AMRO Beste Start-Up Award’. Een mooie mijlpaal na twee jaar hard werken.

Happy Tosti heeft momenteel vestigingen in Breda, Den Haag, Hoofddorp en Leiden, en is op zoek naar franchisenemers om de rest van Nederland te veroveren.

© Happy Tosti
© Happy Tosti