Van oud naar nieuw

In de winkel van H&M in Stockholm is de duurzame productie ‘Looop’ geïnstalleerd. Klanten zien hoe de machine ter grootte van een container hun oude textiel recycled tot iets nieuws. Looop is H&M's eerste recyclingsysteem in de winkel waarmee oude kledingstukken worden verwerkt in nieuwe kledingstukken.  

17.02.2021 | ... x bekeken

© H&M
© H&M

Bijdragen aan klimaatverandering

Om klimaatverandering tegen te gaan komt H&M met de circulaire oplossing ‘Looop’. In slechts acht stappen versnippert Looop je oude kledingstuk en breit een nieuwe van de oude vezels. Er komen geen water en kleurstoffen bij te pas, het enige dat is toegevoegd is duurzaam geproduceerd materiaal om het garen te versterken. Na ongeveer vijf uur komt er een nieuw kledingstuk uit de machine. Voor 100 Zweede kronen (omgerekend is dat €10) kunnen H&M members de kledingsrecyclingservice gebruiken om een item om te toveren tot iets nieuws. Wanneer je geen member bent kost dit €15.

Het recyclingsysteem maakt deel uit van een groter plan van de Zweedse moderetailer. Tegen 2030 wil H&M dat alle materialen worden gerecycled of duurzaam wordt ingekocht.

 

 

 

© H&M
© H&M
© H&M
© H&M