Home of the Brick

Home of the Brick is de nieuwe 'merktempel' van LEGO. Elk deel van het gebouw is gebaseerd op de iconische steen. Van klimmuren gemaakt van levensgrote LEGO-stenen, tot de ‘Tree of Creativity’, een boom van zeker 6,3 miljoen LEGO-stenen. Home of the Brick bestaat uit vier kleurrijke zones waar creativiteit, cognitieve vaardigheden, emoties en sociale vaardigheden worden gestimuleerd. Even toe aan frisse lucht? Home of the Brick beschikt over een aantal dakterrassen met speeltuinen.

11.10.2017 | ... x bekeken

© LEGO
© LEGO
© LEGO
© LEGO
© LEGO

Vier kleurrijke zones

Home of the Brick is ingedeeld in vier zones met elk een eigen kleur. In de ‘Red Zone’ duik je in de miljoenen LEGO-stenen. De ‘Green Zone’ staat bekend om storytelling. Je kunt daar onder meer een eigen stop-motion LEGO-film in elkaar zetten. Voor het bouwen en racen met auto’s of het navigeren van robots ga je naar de ‘Blue Zone’. Een highlight in de ‘Yellow Zone’ is een reusachtig digitaal aquarium waarin je jouw eigen LEGO-dieren tot leven kunt wekken. LEGO benadrukt met de vier zones dat de iconische stenen niet zomaar speelgoed zijn, maar gebruikt kunnen worden als leermiddel voor kinderen.

MINI CHEF
Home of the Brick bevat drie restaurants, waarvan MINICHEF het meest uniek is. MINICHEF is namelijk ‘s werelds eerste LEGO-restaurant. Elke gast krijgt een pakket met rode, groene, blauwe en zwarte stenen die corresponderen met de gerechten op het menu. Je selecteert de stenen van jouw favoriete gerecht en legt ze in een speciale lade die aan een iPad bevestigd zit. LEGO-chefs scannen de stenen en bereiden het gerecht. Daar houden de innovaties van LEGO niet bij op. Jouw gerecht kun je namelijk ophalen bij één van de LEGO-obers.

Fotografie door LEGO.

© LEGO
© LEGO
© LEGO
© LEGO
© LEGO
© LEGO
© LEGO