Het begon allemaal met een zuurdesem starter en een handgeschreven recept dat Josey (die op dat moment wetenschapper was bij Berkeley University) kreeg van een vriend. Daar ontstond Josey’s liefde voor het zelf maken van brood. Zijn nieuwsgierigheid, leergierigheid en zijn wetenschappelijke aanpak waren de basis voor zijn succes. Inmiddels bakt hij 370 broden per dag in het bakkerscafé The Mill, dat een samenwerking is met Four Barrel Coffee. Josey Baker zorgt voor het brood en Four Barrel Coffee zorgt voor de koffie. Je kunt er zeven dagen per week terecht.
Het geheim: versgemalen meel
Alle volkorentarwe wordt verbouwd in Californië (slechts een paar uur van de bakkerij) en de graankorrels worden dagelijks vers gemalen in de bakkerij. Doordat het brood wordt gebakken met versgemalen meel krijg je het beste brood met een sterke en verrukkelijke geur, een fijne textuur en zoete, wat nootachtige smaak.
Op maandag- en woensdagavond is het pizza-avond en bakken ze de lekkerste pizza’s die elke avond in no time zijn uitverkocht. Ook geeft Josey workshops, waarin je leert om met liefde en geduld thuis heerlijke broden te bakken.