Het succesverhaal van een thuisbakker

In 2010 begon Josey Baker (what’s in a name) met het bakken van brood in zijn appartement in San Francisco. Al snel waren vrienden en kennissen zo enthousiast dat ze hem aanspoorden zijn broden te gaan verkopen. Inmiddels heeft hij samen met Four Barrel Coffee een zeer goedlopend bakkerscafé – The Mill - waar je zijn broden kunt kopen om mee naar huis te nemen, of rustig kunt gaan zitten voor een dikke snee belegde toast en een heerlijke latte.

27.12.2016 | ... x bekeken

© Jorge Novoa/Werehaus
© The Mill
© The Mill
© The Mill
© The Mill

Wetenschapper wordt bakker

Het begon allemaal met een zuurdesem starter en een handgeschreven recept dat Josey (die op dat moment wetenschapper was bij Berkeley University) kreeg van een vriend. Daar ontstond Josey’s liefde voor het zelf maken van brood. Zijn nieuwsgierigheid, leergierigheid en zijn wetenschappelijke aanpak waren de basis voor zijn succes. Inmiddels bakt hij 370 broden per dag in het bakkerscafé The Mill, dat een samenwerking is met Four Barrel Coffee. Josey Baker zorgt voor het brood en Four Barrel Coffee zorgt voor de koffie. Je kunt er zeven dagen per week terecht.

Het geheim: versgemalen meel
Alle volkorentarwe wordt verbouwd in Californië (slechts een paar uur van de bakkerij) en de graankorrels worden dagelijks vers gemalen in de bakkerij. Doordat het brood wordt gebakken met versgemalen meel krijg je het beste brood met een sterke en verrukkelijke geur, een fijne textuur en zoete, wat nootachtige smaak.

Op maandag- en woensdagavond is het pizza-avond en bakken ze de lekkerste pizza’s die elke avond in no time zijn uitverkocht. Ook geeft Josey workshops, waarin je leert om met liefde en geduld thuis heerlijke broden te bakken.

© The Mill
© The Mill
© The Mill
© The Mill
© The Mill