De roots als vertrekpunt

De Britse winkelketen Monsoon heeft een nieuw winkelconcept geopend die veel weg heeft van een boetiek. In de nieuwe winkel, die is geopend op Marylebone High Street in Londen, gaat Monsoon terug naar zijn roots en zet het erfgoed, de ambacht, de toewijding aan duurzaamheid en ethisch handelen centraal.

10.05.2021 | ... x bekeken

© Monsoon
© Monsoon
© Monsoon

Een nieuwe uiting van Monsoon

De winkel is ontworpen om het merk en de producten van Monsoon onder de aandacht te brengen. Zo is de architectuur en het kleurenpalet van de winkel geïnspireerd op de erfgoedontwerpen van het merk en de lange relatie met India. De winkel biedt een zorgvuldig samengestelde collectie van damesproducten, kinderkleding en huishoudelijke artikelen. Daarnaast is er ook plek voor Monsoon’s nieuwe duurzame collectie met de naam ‘Artisan Studio’. Deze collectie bevat kledingstukken die gemaakt zijn van 100% biologisch katoen en worden met houtblokken bedrukt of met de hand geverfd.

Peter Simon, de oprichter van Monsoon, vertelt dat 2020 een moeilijk jaar was, maar dat deze moeilijke tijden wel bevorderlijk zijn geweest voor de creativiteit. Deze nieuwe winkel is volgens Simon een nieuwe uitdrukking van Monsoon, die de consument terugbrengt naar de roots en waar vreugde en kleur volop aanwezig is. De nieuwe winkel in Londen brengt het aantal winkels van Monsoon op acht, en is tevens de eerste van een reeks van 30 boetieks die gepland staan voor locaties in het VK en in Ierland.

© Monsoon
© Monsoon
© Monsoon
© Monsoon
© Monsoon