Just do it in Arabische tekens

De nieuwe Nike store in de Dubai Mall, een winkelcentrum in Dubai, is de grootste winkel van Nike in het Midden-Oosten. Alles bevindt zich op één grote verdieping van 3290 vierkante meter, waardoor de winkel eindeloos lijkt. Nike heeft haar storedesign aangepast aan de Arabische cultuur. 'Just do it', de bekende pay-off van Nike, blinkt groot achter de kassa in het Arabisch.

03.05.2019 | ... x bekeken

© NIKE
© NIKE
© NIKE
© NIKE
© NIKE

Een customize sneakerservice, een speciale afdeling voor vrouwen en een basketbalcourt

Het ontwerp voor de winkel is in Nederland bedacht. Het ontwerpteam van het Europese hoofdkantoor van Nike in Hilversum is een samenwerking aangegaan met Mohamed Samir. Hij is de productontwerper van Apple. In de winkel zijn verschillende Arabische invloeden te vinden die zijn gecombineerd met de hightech uitstraling van Nike. Door te werken met kleuren als grijs en wit, wordt er een extra nadruk gelegd op de producten van Nike.

In de winkel is een customize sneakerservice aanwezig waar je sneakers gratis kunt laten customizen. Je kunt kiezen uit verschillende designs, een nieuwe kleur of andere veters. Met behulp van van een speciale UV-printtechnologie kunnen er verschillende kunstwerken op de sneaker worden geplaatst. Ook vind je een basketbalcourt in de winkel, waar je je nieuwe Nike basketbalschoenen meteen kunt uitproberen.

Voor vrouwen is er een speciale afdeling in de winkel waar zij in privacy kunnen winkelen. Er zijn speciale paskamers aanwezig en een ruimte waar zij met vriendinnen kunnen loungen en muziek kunnen luisteren. De afdeling is speciaal ontworpen om Arabische vrouwen aan te moedigen om actief te zijn.

De Nike winkel dient ook als communnity hub, waar creatieve mensen en sporters samenkomen. Er worden verschillende evenementen georganiseerd waaronder customization workshops en Nike work-out sessies. Als Nike Plus Member krijg je onder andere toegang tot deze evenementen, maar krijg je ook toegang tot persoonlijke services en de nieuwste producten. Zij kunnen producten thuis laten bezorgen zonder extra kosten en een product dertig dagen lang uitproberen.

© NIKE
© NIKE
© NIKE
© NIKE
© NIKE
© NIKE
© NIKE