Het nieuwe winkelconcept van Nike

Naast de concepten ‘Nike House of Innovation’, ‘Nike Rise’ en ‘Nike Live’ introduceert Nike een nieuw concept, namelijk ‘Nike Unite’. Het nieuwe concept is erop gericht de lokale bevolking nauwer in contact te brengen met sport. Naast de locatie in San Antonio is het nieuwe concept te vinden in 8 andere steden, verdeeld over de wereld.

02.12.2020 | ... x bekeken

© Nike
© Nike
© Nike

Een weerspiegeling van hart en geest

Focus op lokaal
In de winkel worden consumenten verwelkomd door een ‘community wall’ die het winkelpersoneel en lokale partnerschappen in de spotlights zet. Daarnaast wordt door middel van ontwerpelementen het verhaal van de gemeenschap verteld: van lokale herkenningspunten tot atleten die uit de desbetreffende stad zijn geboren. Het ontwerp zorgt ervoor dat lokale bewoners zich vertegenwoordigd voelen.

Ook de producten weerspiegelen waar de gemeenschap in geïnteresseerd is. Zo worden producten lokaal samengesteld voor de beste prijs, gecombineerd met de nieuwheid van geselecteerde seizoensaanbiedingen.

Nike Unite biedt daarnaast nieuwe manieren om je voor te bereiden en samen in beweging te komen. Zo worden atleten geholpen en worden lokale scholen en non-profitorganisaties ondersteund. Met het nieuwe concept wil Nike uiteindelijk mensen dichter bij sport en dichter bij elkaar brengen.

© Nike
© Nike