Herkenbaar winkelinterieur

Het Zweedse kledingmerk Nudie Jeans heeft onlangs een nieuwe vestiging geopend in Shoreditch London. Het middelpunt van de nieuwe winkel wordt gevormd door 'repair stations' met daarachter een drie meter lange denimmuur als blikvanger. De vloer van teruggewonnen Victoriaans pijnboomhout en vintage meubelstukken geven niet alleen extra glans, maar ook een huiselijk gevoel. Om trouw te blijven aan de roots van Nudie Jeans is de winkel aangekleed met kunst uit Zweden.

05.05.2015 | ... x bekeken

Nudie Jeans
Nudie Jeans
Nudie Jeans
Nudie Jeans
Nudie Jeans

Duurzaamheid staat voorop

De nieuwe vestigingen van Nudie Jeans, waarbij alleen de winkel in London voorzien is van de nieuwste look, hanteren het motto ‘Repairing is caring’. Zo kunnen klanten hun kapotte jeans als service gratis laten repareren. Klanten die hun oude jeans weg willen doen, kunnen deze inleveren en ontvangen twintig procent korting op een nieuwe aankoop.

Nudie Jeans denkt aan het milieu
Sinds 2006 produceert Nudie Jeans zogenaamde Organic Denim broeken. Dit houdt in dat deze broeken op een andere manier worden gemaakt dan reguliere broeken. Zo wordt bij het produceren van deze broeken gelet op onder andere de belasting voor het milieu. Aangezien de “normale” manier van jeans produceren het milieu zeer belast, is er gezocht naar een wat meer milieuvriendelijke productiewijze. Zo wordt onder andere gebruik gemaakt van al eerder gebruikte Indigo. Daarbij worden chemische stoffen zo veel mogelijk gemeden en wordt er op de katoen in verhouding minder pesticiden gebruikt.

Nudie Jeans
Nudie Jeans
Nudie Jeans