Opening pop-up naar aanleiding van game release

In Londen is op 18 oktober een pop-up store geopend die geheel in het teken staat van Pokémon. De winkel, genaamd Pokémon Center, is geopend naar aanleiding van de release van twee nieuwe Nintendo games; Pokémon Sword and Pokémon Shield.  De winkel creëert op deze manier buzz rondom de nieuwe spellen, om zo de verkoop ervan te stimuleren.

30.10.2019 | ... x bekeken

Limited edition merchandise

De opening van de pop-up winkel op 18 oktober, zorgde voor een grote opkomst van Pokémon fans uit Londen en omstreken. Velen fans stonden uren in de rij om de winkel te bezoeken en één van de velen limited edition merchandise in handen te krijgen. Deze limited edition merchandische is alleen in Londen te verkrijgen en zijn daarom ook voorzien van een Londens tintje. Zo zijn er talloze artikelen te koop waar het gele kameraadje van Ash onder anderen voorzien is van een Engelse bolhoed, een net jasje mèt stopdas en een paraplu.

Winkelomgeving
De benedenverdieping wordt gevuld met zacht blauwe en gele neonlichten en er zijn genoeg mogelijkheden om waardige kiekjes te maken met bijvoorbeeld de gigantische pluche Pikachu of een van de vele muurillustraties. De schappen liggen vol met knuffels, T-shirts, Pokémon kaarten en spelapparatuur van Nintendo.

Demo
Naast goed gevulde schappen, krijgen bezoekers ook de kans om de demo’s van de nieuwe spellen te spelen die in november uitkomen. Om ervoor te zorgen dat klanten voldoende tijd hebben voor de volledige demo-ervaring en de mogelijkheid hebben om vooraf te bestellen, is het demo-gebied voorzien van een toegangssysteem met polsbandjes en krijgen bezoekers een tijdslot toegewezen. Daarnaast is er buiten de winkel ook een extra spelelement toegevoegd, hier zijn gedurende de opening van de winkel namelijk extra Pokémons te vinden om je Pokémon Go collectie mee aan te vullen.