Imposante interieurwinkel van 8.400 m2 vol luxe

Restoration Hardware is één van ’s werelds meest toonaangevende spelers op het gebied van luxe interieurs. Haar winkel in Chicago stond in 2016 al in de top 12 mooiste winkels ter wereld, en onlangs opende de luxe meubelketen een nieuwe indrukwekkende Gallery (het woord winkel wordt niet gebruikt door RH) van bijna 8.400 m2 in het hart van Meatpacking District in New York. Het monumentale pand is 5 jaar lang verbouwd en heeft $ 50 miljoen gekost.

22.10.2018 | ... x bekeken

Innovatie & inspiratie

Restoration Hardware koos de wijk Meatpacking District vanwege de innovatieve en inspirerende sfeer die past bij de cultuur van het bedrijf. Het doel was om op deze iconische plek een ‘mindblowing’ shopping experience te creëren. En dat is gelukt. Zodra je de winkel binnenloopt kom je in een imposant atrium met een glazen lift die je meeneemt langs de zes verdiepingen die elk gewijd zijn aan een specifieke categorie, van interieur tot outdoor en van tieners tot baby en kind. Het is een van de grotere winkels van Restoration Hardware en je vindt er dan ook de volledige collectie van het merk.

Inhouse design atelier
In de Restoration Hardware Gallery is ook een interieurontwerpbureau gevestigd, waar klanten op afspraak advies krijgen van professionele RH ontwerpers in het design atelier.

Next level hospitality
De Gallery bestaat uit zes verdiepingen en op het dak is een prachtig rooftop restaurant, waar je zowel binnen als buiten kan zitten. Het toevoegen van horeca in de winkel zorgt ervoor dat mensen langer blijven waardoor ze meer kopen en ook vaker terugkomen. Restoration Hardware heeft hospitality als hoeksteen van haar strategie toegevoegd om het merk te versterken. Hospitality wordt in het voorjaar van 2019 naar een nog hoger niveau getild door om de hoek van de Gallery het eerste Restoration Hardware Guesthouse te openen, waar ons een nog imposantere beleving van de producten en de design esthetiek van het bedrijf beloofd wordt.

Fotografie door Restoration Hardware, Claudia Saez-Fromm