Retailtheater

Showfields is een warenhuis in New York, waar minder bekende online retailers een tijdelijke fysieke beleving kunnen bieden aan hun klanten. De zelfbenoemde ‘meest interessante winkel ter wereld’ maakt haar naam keer op keer waar met o.a. eigenaardige en opvallende showrooms. Met de nieuwste pop-up installatie ‘The House of Showfields’ creëert Showfields een waar retailtheater. In deze sensorische theaterproductie van 30 minuten kunnen klanten zich onderdompelen in de merken die in het warenhuis te koop zijn.

09.09.2019 | ... x bekeken

The House of Showfields

De tour door The House of Showfields begint bij een lift, die is omgetoverd tot een gouden kunstinstallatie. Aangekomen bij de juiste verdieping loop je langs diverse merkinstallaties, waaronder een enorme stapel kussens waar je in kunt duiken. Aan het einde van de gang kom je in de ‘Book of the Month’-zitkamer ter promotie van een maandabonnement op boeken van opkomende auteurs. Het lijkt alsof je niet verder kunt, maar via een geheime deur in de boekenkast kom je in een geheime ruimte waar je de opening van een glijbaan ziet. Als je via de glijbaan naar beneden glijdt, kom je in de echte pop-up store terecht, die het huis van de fictieve Miss Amelia Showfields voorstelt.

Vervolgens loop je door verschillende kamers, zoals een hotelkamer, woonkamer, keuken en badkamer. Elke kamer is een kunstzinnige ruimte waar je verschillende producten kunt testen, proeven, aanraken en bekijken. Ook kom je her en der acteurs tegen die de beleving versterken. De tour door The House of Showfields eindigt in The Showfields Lab, waar je alle producten die je tijdens je tour door de pop-up store hebt getest, geproefd en hebt gezien kunt kopen.

De pop-up store in Showfields is tot en met september 2019 gratis te bezoeken.