Spectacles pop-up store

Snapchat verraste eind november iedereen toen ze – in plaats van een Spectacles verkoopautomaat te droppen op afgelegen plekken zoals de Grand Canyon en Oklahoma - een legitieme pop-up store openden in New York. De winkel is helemaal wit met achterin de ruimte drie knalgele Snapbot verkoopautomaten. Aan de muur tonen roterende flatscreens de mogelijkheden van een Spectacles 360-graden video, zoals je ze ook op je telefoon zou zien.

02.02.2017 | ... x bekeken

Urenlange rijen

Mensen stonden werkelijk uren in de rij om de gewilde gadget te kunnen kopen. De opvallende gele Snapbot verkoopautomaten (dat iets weg hebben van een Minion) toont met virtual reality een preview van hoe de Snapchat Spectacles jou zou staan. Nu nog een kleur kiezen en betalen.

Briljant staaltje marketing
De Snapbots zijn een ware belevenis geworden in Amerika. Her en der worden de verkoopautomaten onaangekondigd gedropt en de gadget is in no time uitverkocht. Spectacles als product en Snapbot als distributiesysteem… een briljant staaltje marketing.

De pop-up store in New York is net zo plotseling weer gesloten als dat ie geopend was. Dit past helemaal bij het populaire merk.