Duurzaam en ambachtelijk horecaconcept

De Verspillingsfabriek is continu op zoek naar oplossingen om verloren groenten vanuit de voedingsindustrie te redden. Zo maken zij smaakvolle soepen van groenten die te klein, misvormd of te bont zijn. De soepen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, want De Verspillingsfabriek vindt het ook zonde om talent te verspillen. Om dit duurzame en ambachtelijke verhaal aan een groter internationaal publiek te kunnen vertellen, is op Schiphol Plaza de eerste Soup & Bakery horecalocatie geopend.

13.06.2019 | ... x bekeken

© De Verspillingsfabriek
© De Verspillingsfabriek
© De Verspillingsfabriek
© De Verspillingsfabriek
© De Verspillingsfabriek

Maatschappelijk, circulair en commercieel ondernemen

Naast soepen kun je bij Soup&Bakery ook terecht voor heerlijke worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies die in de Zorgbakkerij van Hutten ambachtelijk en duurzaam zijn gebakken door bakkers met een gehoorbeperking. Deze producten worden ontwikkeld met minder suiker, minder zout en betere vetten. Soup & Bakery heeft dus een gezond en verantwoord aanbod en is daarmee een mooie toevoeging op de horeca van Schiphol Plaza

Schiphol heeft de Soup&Bakery by De Verspillingsfabriek ingediend bij FAB Awards, hét podium voor nieuwe concepten in retail op airports wereldwijd en staat inmiddels in de shortlist.

Soup&Bakery by De Verspillingsfabriek is een initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek. Deze gezamenlijke, duurzame aanpak laat zien dat maatschappelijk, circulair en commercieel ondernemen prima samen kunnen gaan.