Koning van de basics, nu ook in Amsterdam

De Japanse fast retailer UNIQLO heeft eindelijk haar eerste langverwachte winkel geopend in Nederland. Alle kenmerkende elementen die de flagship stores van UNIQLO in wereldsteden als Shanghai, Londen en New York karakteriseren zijn ook in Amsterdam aanwezig: tot het plafond opgestapelde kleding in dezelfde kleur, rode LED-tickers, enorme lichtbakken en mid-shop vitrines met ronddraaiende mannequins. Er is veel aandacht voor de innovatieve technische eigenschappen van de Lifewear basic kledingstukken.

31.10.2018 | ... x bekeken

© UNIQLO
© UNIQLO
© UNIQLO
© UNIQLO
© UNIQLO

City Attack strategie

De opening van de 2.000 m2 grote flagshipstore in Amsterdam is een grote stap in de globaliseringstrategie van UNIQLO. Ook al is het een internationaal winkelconcept, er is veel aandacht besteed aan lokale adaptie met respect voor de Nederlandse cultuur. Deze City Attack strategie past UNIQLO in elke wereldwijde flagshipstore toe. In de Amsterdamse winkel wordt de verbinding met het Nederlandse publiek gezocht door samenwerking met 7 bekende Nederlanders die ieder staan voor één van de kernwaardes van UNIQLO. Zo staat architect Hedwig Heinsman symbool voor goed design, schrijfster en kookgek Jet van Nieuwkerk voor gezond leven, plasticvisser Marius Smit voor circulaire economie en artiest Yousef Gnaoui voor het creëren van een eigen stijl.

LifeWear
De LifeWear kleding van UNIQLO komt voort uit de Japanse waarden eenvoud, kwaliteit en duurzaamheid en staan bekend om de innovatieve materialen die warmte, lichtheid en groter comfort geven. Het zijn eigentijdse ontwerpen die je lange tijd kunt dragen. Het assortiment bestaat uit dames-, heren, kinder- en babykleding, waarbij in Amsterdam extra nadruk ligt op jeans en warme jassen.

Services
UNIQLO heeft goed begrepen hoe belangrijk is het om de klant centraal te stellen. Zo loopt er veel personeel op de winkelvloer om klanten zo goed mogelijk te helpen. Als je jouw maat in de winkel niet kunt vinden, dan kun je het product scannen bij de UNIQLO kiosk en het online bestellen. Je online bestelling kun je gratis thuis laten bezorgen of ophalen bij het Click & Collect punt in de winkel. Er is een inpandige op-maat service waar je jouw kledingstuk binnen een dag kunt laten vermaken en je oude kleding kun je inleveren bij het recyclepunt om deze een nieuwe toekomst te geven.

© UNIQLO
© UNIQLO
© UNIQLO
© UNIQLO
© UNIQLO