The Forest

Valextra heeft in de Milanese modestraat Via Manzoni veel bekijks. Het Italiaanse luxemerk transformeerde namelijk zijn flagshipstore in een wonderlijk bomenpark genaamd ‘The Forest’. Voor de ultieme merkbeleving werkte Valextra samen met de wereldberoemde Japanse architect Kengo Kuma. Kuma staat bekend om zijn ontwerpen waarin natuurlijke materialen en licht worden omarmd. Wie een kijkje wil nemen in de vernieuwde flagshipstore, moet er snel bij zijn. De flagshipstore ondergaat namelijk regelmatig een complete metamorfose.

16.02.2018 | ... x bekeken

Illusie

In de vernieuwde flagshipstore is de prachtige collectie lederen tassen en accessoires van Valextra tentoongesteld in een waar bomenpark. De 136 ‘bomen’ van Libanees cederhout reiken tot aan het spiegelplafond, waardoor de illusie van torenhoge bomen wordt opgewekt.

Wolkendek
Valextra experimenteert vaker met het interieur van de flagshipstore. Zo realiseerde designbureau Snarkitecture uit New York afgelopen jaar een bijzonder project waarin het interieur volledig werd afgestemd op de wintercollectie van het luxemerk. De combinatie van een golvend plafond en witte displays gaf het gevoel alsof je door de wolken vloog.

Fotografie door Valextra, Delfinos Sisto Legnani and Marco Cappelletti.