Monostore met het perfecte chocoladekoekje

Van Stapele is een nostalgische koekjeswinkel waar slechts één soort koekje verkocht wordt: het perfecte chocoladekoekje. De koekjes worden in de winkel gekneed en gebakken. Elke 15 minuten vers uit de oven die in de winkel staat, dus vaak zijn de koekjes zelfs nog warm als je ze koopt. De geur van versgebakken koekjes, zachte pianomuziek, het licht weerkaatst in het kristal van de kroonluchters en geeft een warme gloed over rijen verrukkelijke koekjes.

27.09.2016 | ... x bekeken

Van Stapele Koekmakerij
Van Stapele Koekmakerij
Van Stapele Koekmakerij
Van Stapele Koekmakerij

Klaar voor het grote publiek

Maandenlang testte Vera van Stapele erop los met verschillende soorten chocolade, suiker, melk en natuurlijk de onderlinge verhoudingen. En opeens was het er, het perfecte recept! In eerste instantie was ze niet van plan het koekje te verkopen, maar omdat het zo in de smaak viel bij vrienden en familie besloot ze het toch aan het grote publiek te presenteren. Wat de doorslaggevende factor was? Een combinatie van Valrhona chocolade met een knapperige buitenkant en een zachte vulling van gesmolten witte chocolade.

De koekjes zijn niet goedkoop (€2,20 per stuk), maar dan heb je wel het lekkerste chocoladekoekje van Amsterdam. En zo zie je maar, als je een goed product hebt kun je zelfs een monowinkel runnen.

Van Stapele Koekmakerij
Van Stapele Koekmakerij