Uitsluitend verkoop in eigen beheer

Stadsfietsenmerk VANMOOF, in 2009 opgericht door de broers Taco en Ties Carlier, heeft begin dit jaar de verkoop via tussenhandel geschrapt en verkoopt zijn designfietsen alleen nog maar via eigen winkels en de online shop. Zo kan het bedrijf sneller inspelen op de behoefte van de klant. Geheel in lijn met deze nieuwe strategie werd eind april de eerste flagshipstore in Amsterdam geopend.

18.05.2015 | ... x bekeken

Fietsenmakers heten ‘bike doctors’

Verkoop in eigen beheer betekende voor VANMOOF een breuk met de ongeveer vijftig distributiepunten die hun fietsen tot dusver verkochten. Dat besluit heeft het bedrijf meer dan goed gedaan: het aantal verkochte fietsen is in het eerste kwartaal van 2015 verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal 2014.

Bike doctors
In de flagshipstore van VANMOOF kun je alle uitvoeringen van de robuuste designfietsen bewonderen en natuurlijk ook uitproberen. De locatie van de winkel is ideaal voor een proefrit, namelijk naast het Oosterpark. De ‘bike doctors’ nemen alle tijd om je – onder het genot van een kopje koffie – het verhaal van VANMOOF te vertellen en de moderne technieken toe te lichten. Naast de fietsen kun je in de winkel ook accessoires bekijken, van fietsbellen tot kinderzitjes en van zadels tot bagagedragers.

Internationaal bekroond
Het internationale ontwerpteam van VANMOOF staat continu in contact met de gebruikers en past moderne technieken toe in een eeuwenoud concept. Het functionele ontwerp werd bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder de EUROBIKE award, de Nederlandse Dutch Design Award en de RED DOT design award.

Groeiende populariteit stadsfiets
VANMOOF speelt in op de groeiende populariteit van de stadsfiets in steden zoals New York en Tokyo en zegt inmiddels elk uur een fiets te verkopen, in 39 landen. Het bedrijf is van plan nog verder internationaal te groeien en zo volgen binnenkort ook flagshipstores in Osaka, Taipei en Singapore.